معرفی قلعه دختر کرمان
قدیمی ترین بنای شهر کرمان (قلعه دختر)
از قدیمی ترین آثار موجود در شهر کرمان است که قدمت آن تا ۳۰۰۰ سال نیز بیان شده است.
ابوحامد افضل کرمانی، مورخ بزرگ که از او به عنوان بیهقی ثانی نام برده میشود، در اثر ارزشمند و معروف خود بنام المضاف الی بدایع الزمان (ص۵۱) مینویسد: “ لشکریان خراسان از شمال و سپاه فارس از مغرب، همچون کرکس هایی که گویی لاشه شتری در بیابان کرمان دیده اند، از هر طرف هجوم آوردند.
قوام الدین دوزنی در اوایل قرن هفتم به کرمان می آید و چون در جیب و خانه مردم چیزی نمیبیند، قلعه دختر را خراب میکند و دو سه پاره دیگ سنگین از آنجا بیرون می آورد که در آن تاجی زرین و چند ظرف زر و نقره می یابد(15 من زر و 27 من نقره) و البته همه را به خراسان میفرستد”
قابل ذکر است که به عقیده احمدعلی خان وزیری مولف تاریخ معتبر کرمان (ص 408) قلعه کوه و قلعه دختر یکی است، آنجا در باب مسائل آل مظفر می نویسد (و سلطان شبلی را در قلعه کوه که اکنون مطمور است و به قلعه دختر اشتهار دارد محبوس نمود)
در این قلعه خشت هایی به کار رفته که اندازه ی آنها ۴۰*۴۰ و قطر آنها ۱۰ سانتی متر است و استاد باستانی پاریزی در کتاب خاتون هفت قلعه شرحی در این مورد نگاشته.
همچنین مرحوم همت در کتاب تاریخ مفصل کرمان مینویسد: این قلعه محکم و تسخیرناشدنی، هفت حصار تو در تو و درب های مخفی از زیر زمین به خارج قلعه داشته… و هر قسمت از این قلعه به گروهی خاص تعلق داشته و قلعه هفتم که نارنج قلعه نامیده شده، از آن پادشاه بود.
کسانی که سابقه ی این قلعه را قریب ۳۰۰۰ سال ذکر میکنند، از آن به نام معبد آناهیتا یاد می نمایند.
**واقعا جای تاسف داره که جای منبع آب و دکل های مخابراتی روی قدیمی ترین آثار تاریخی یک شهر باشه و کنار بنا حسینه و تکیه احداث شود و بعد از این همه سال جای حفاظت حذف الحاقات و تعیین حریم روی بنا پلکان نصب شود برای تخریب بیشتر !!! این حق تاریخ چند هزار ساله یک سرزمین نیست .
کلام اخر،ایران زیباست کافیه اهل س فر باشیم.
با بامگردی زیبایی هارا بشناسید
معرفی قلعه دختر کرمان